fbpx
Waar wij bij helpen

Rugpijn

Bespaar kosten

24/7 voor jou bereikbaar

Overal en altijd

Heb jij last van je rug? Heb je het gevoel dat je beperkt wordt in je dagelijkse activiteiten door deze pijn? Fysi-E helpt je graag!

Wat verstaan we onder rugpijn of rugklachten?

Rugklachten komen regelmatig voor. In 9 van de 10 gevallen is er een geen specifieke oorzaak aan te wijzen. Ook is er niet vaak sprake van een ernstige aandoening. Toch kunnen rugklachten hele vervelende pijn veroorzaken en kan het je flink belemmeren in je doen en laten. Het kan opeens in de rug schieten of langzaam opkomen. Er kan sprake zijn van lage rugklachten of klachten in de onderrug. Door bepaalde houdingen wordt het vaak verergerd. Vaak wordt de pijn na een maand minder. Het kan helpen om fysiotherapie in te schakelen om dit proces te begeleiden.

 

Wat kan je zelf doen bij rugpijn?

Beweging is erg belangrijk bij rugklachten. De volgende adviezen worden geadviseerd:

1. Blijf bewegen! Bijvoorbeeld door te sporten. Denk aan zwemmen, fietsen of wandelen.

2. Zit niet te lang in dezelfde houding. Elke 15 minuten even lopen of een lichte oefening doen kan helpt tegen de pijn.

3. Kies voor een stoel met een plat zitvlak en een rechte rugleuning en met armleuningen.

4. In bed kun je op je rug te liggen met kussens onder de knieën of op de zij met de benen half opgetrokken. Ga overdag niet in bed liggen.

5. Houd je rug warm. Trek na het sporten natte sportkleding uit en trek snel droge kleding aan.

 

Wat kan Fysi-E voor je betekenen?

Blijft de pijn aanhouden? Dan kan het verstandig zijn om professionele hulp in te schakelen!
Fysi-E biedt jou een online abonnement, afgestemd op jouw klachten en wensen. Onze fysiotherapeuten stellen een gepersonaliseerd plan voor jou op. Jij voert de rugoefeningen thuis uit, waar en wanneer je maar wilt. Zo ben jij zo snel mogelijk weer van je rugklachten af!

Behoefte aan afspraken met de fysiotherapeut? Dan bieden we jou het exclusieve abonnement aan, waarbij je verschillende afspraken met een fysiotherapeut kunt inplannen.

Vul onze vragenlijst voor rugpijn in en ontvang jouw op maat gemaakte plan in je mailbox!

Rugpijn

Rugpijn: Een veel voorkomende klacht

Last van rugklachten? Het is een veel voorkomende klacht waar je snel vanaf wilt. Bekijk hier wat je tegen deze klachten kan doen en hoe wij je kunnen helpen!

Rugpijn

Pijnstillers? Denk 2 keer na voordat je ze gebruikt!

Pijnstillers werken slecht tegen pijn in de lage rug. Dat wordt bevestigd door onderzoekers van het Erasmus MC die al het beschikbare bewijs op een rij zetten.

Schouderpijn

5 manieren om van rugpijn af te komen

Hoe kom je van die eeuwige rugpijn af als je geen zin hebt om je houding te verbeteren? De Speld schreef er een interessant artikel over.