fbpx

De Speld 5 juni 2022 door Michel Doodeman 

Iedereen die op kantoor werkt of lang moet zitten tijdens het werken herkent het wel: vage, zeurderige rugpijn die niet over lijkt te gaan. Gelukkig is er een simpele oplossing voor: je houding verbeteren. Omdat de meeste mensen daar echter geen zin in hebben, zetten wij vijf alternatieven op een rijtje die de rugpijn wellicht zullen verhelpen.

 

 1. Pas de omgeving aan aan jouw houding
  Zit je elke dag op kantoor krom voor de computer en je ergonomische toetsenbord? Overweeg dan eens een bureau, laptop en stoel die beter passen bij jouw houding. Een houten stoel die net te hoog staat waardoor je schouders verkrampen en je rug dubbelvouwt bijvoorbeeld, of een bureau dat je alleen steeds verder naar beneden kan verstellen zonder dat je er later nog iets aan kan veranderen.
 2. Laat af en toe een collega over je rug heen lopen
  Soms kan het kraken van de rug helpen om de pijn te verlichten. Het is natuurlijk mogelijk om een fysiotherapeut of chiropractor te bezoeken, maar dergelijke professionals zullen je waarschijnlijk óók aanraden om je houding te verbeteren. Daarom kun je net zo goed je collega’s op kantoor vragen om af en toe over je rug heen te lopen. We raden wel aan om dit veilig te doen; niet in de kantoortuin en niet met hakken of pumps.
 3. Verspreid de pijn
  Geef met de rechterhand een paar ferme tikken op de linkerhand. Dat zal de pijn in je rug strikt gezien misschien niet doen verdwijnen, maar helpt wel om de zinnen te verzetten en even te concentreren op een ander soort pijn.
 4. Minder werken
  Last van rugpijn door een slechte houding tijdens het werken? Overweeg dan eens om minder te werken. Ga bijvoorbeeld van een 40-urige werkweek naar een 32-urige werkweek. Werk je parttime? Informeer eens voorzichtig bij je baas of het mogelijk is om volledig te stoppen met werken.
 5. Smeren, smeren, smeren
  Smeer een mengelmoesje van gestampte dropveters, tijgerbalsem en gado gado op je bovenrug. Het donkere, vloeibare, hete goedje hoort na een paar uur in te trekken. Het zal een sensatie opleveren die je waarschijnlijk nog niet eerder gevoeld hebt. Aangezien deze methode enigszins experimenteel is, weten we niet precies of het ook daadwerkelijk helpt. Maar baat het niet, dan schaadt het niet!
rugpijn

Alle gekheid op een stokje!

Bovenstaande adviezen komen niet van Fysi-E. Wij adviseren dan ook met klem om deze niet uit te proberen. Een van de oorzaken van rugklachten is stress. En humor is altijd goed tegen stress. Daarom vonden wij het zinvol om je even te laten lachen. En je te laten beseffen dat je de sleutel van de oplossing van jouw rugpijn zelf in de hand hebt. Alle serieuze informatie over rugklachten lees je hier in een van onze andere blogs.

 

Start direct

Los jouw rugklachten op door onze vragenlijst in te vullen. Je krijgt dan een oefenprogramma dat speciaal voor jou gemaakt is door je online fysiotherapeut van Fysi-e. En als je daarna nog vragen hebt dan zijn wij er natuurlijk ook voor jou. Liever een fysieke afspraak? Neem een kijkje bij Fysiotherapie OpMaat

Visit a Clinic Near You

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. 

Get an Immunization

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. 

Order or Refill Perscriptions

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.