fbpx
Waar wij bij helpen

Schouderpijn

Bespaar kosten

24/7 voor jou bereikbaar

Op jouw gewenste locatie

Heb jij last van je schouder? Heb je het gevoel dat je beperkt wordt in je dagelijkse activiteiten door deze pijn? Fysi-E helpt je graag!

Wat verstaan we onder schouderpijn of schouderklachten?

Schouderpijn is een veelvoorkomende klacht. Echter is er niet vaak iets ernstigs aan de hand bij schouderpijn, namelijk bij minder dan 1%. Vaak ontstaat schouderpijn vanuit een stoornis in het bewegen van de schoudergordel, bijvoorbeeld door een blessure, trauma of geleidelijk. Deze pijn kan ervaren worden bij beweging, maar bij langdurige klachten ook in ruststand. De schouder is bovendien een gewricht met veel verschillende spieren en laat een draaiing van 360 graden toe. Dit maakt de schouder gevoelig voor schade. Belangrijk is dat de schouder niet meer belast wordt dan de belastbaarheid (wat de schouder aankan). 

Wat kan je zelf doen bij schouderpijn?

Er zijn veel verschillende oorzaken voor pijn de in schouder. Blijven bewegen is erg belangrijk. De volgende adviezen worden dan ook geadviseerd om op te volgen:

1. Elke dag te bewegen en proberen de dagelijkse taken uit te voeren

2. Probeer minimale kracht te gebruiken met bewegen. Vermijd dus zwaar tillen, duwen of trekken en werken met je hoofd.

3. Bij veel pijn kan het helpen om 1 tot 3 dagen rust te nemen. Na deze dagen kan je weer rustig de dingen doen die je gewend bent.

4. Maak niet steeds dezelfde beweging, bijvoorbeeld in een houding met een computermuis. De klachten kunnen dan verergeren.

Wat kan Fysi-E voor je betekenen?

Blijft de pijn aanhouden? Dan kan het verstandig zijn om professionele hulp in te schakelen!
Fysi-E biedt jou een online abonnement, afgestemd op jouw klachten en wensen. Onze fysiotherapeuten stellen een gepersonaliseerd plan voor jou op. Jij voert de schouderpijn oefeningen thuis uit, waar en wanneer je maar wilt. Zo ben jij zo snel mogelijk weer van je schouderklachten af! Behoefte aan afspraken met de fysiotherapeut? Dan bieden we jou het exclusieve abonnement aan, waarbij je verschillende afspraken met een fysiotherapeut kunt inplannen.

Vul onze vragenlijst voor schouderpijn in en ontvang jouw op maat gemaakte plan in je mailbox!

Nekpijn

Wat kan er aan de hand zijn?

Wanneer moet je je zorgen maken over je schouderklachten? Is de pijn normaal of kun je beter even contact opnemen met je fysiotherapeut of arts?

Bekijk hier wat je tegen deze klachten kan doen en hoe wij je kunnen helpen!

Rugpijn

Schouderpijn

Pijn in je schouder is een signaal van je lichaam dat er schade is ontstaan of dreigt te ontstaan. Wil je weten wat je kunt doen tegen schouderpijn? Lees het blog over schouderpijn

Hernia

De schouder: een complex gewricht!

De schouder is het meest complexe gewricht van het menselijk lichaam. En dat betekend dat je er regelmatig last van kunt hebben.

Lees hier alles over je schouder gewricht.