fbpx

De schouder is het meest complexe gewricht van het menselijk lichaam. De schouder bestaat uit de volgende bot­delen: borst­been, sleutel­been, schouder­blad en opperarm­been. Deze botdelen vormen samen de bewegings­keten van de schouder: de schouder­gordel.

De schouder is hierdoor het meest mobiele gewricht van het mense­lijk lichaam. Echter, door deze grote mobili­teit is de stabili­teit van het schouder­gewricht verminderd. En dat betekent dat je er regelmatig en lang last van kunt hebben als je niet goed anticipeert op schouderklachten.

 

 

  schouder
  Schouder­klachten komen erg veel voor. Schouder­klachten beginnen meestal op relatief jonge leef­tijd, tussen de 40 en 55 jaar oud, en nemen toe met de leeftijd. Ruim 50% van de mensen met schouder­klachten zoekt medische hulp. Schouder­klachten die op hun beloop worden gelaten hebben echter vaak een relatief on­gunstig verloop. De helft van de patiënten die medische hulp zoeken zijn klachten­vrij binnen een half jaar. Maar terugval is zeker aan­wezig: 40% van de klachten­vrije patiënten hebben weer klachten binnen 1 jaar!

  De meeste schouder­klachten ontwikkelen zich lang­zaam en duren een lange tijd voort. Wanneer schouder­klachten langer aanhouden dan zes weken tot zes maanden worden schouder­klachten chronisch genoemd. Schouder­klachten kunnen echter meerdere oor­zaken hebben.

  Heb je schouderklachten?

  Dan is het belangrijk om te weten wat er aan de hand is. Als je weet waar je schouderklachten door veroorzaakt worden, kun je ook begrijpen dat het soms wat langer gaat duren eer het helemaal over is. Je kunt dan, samen met ons, uitzoeken wat de gevolgen zijn en wat je zelf het beste kunt doen om je schouderklachten zo snel mogelijk over te laten gaan.

  En natuurlijk: als je weet wat er aan de hand is met je schouder ben je extra gemotiveerd om dagelijks te oefenen. En daar helpen wij je graag bij. Bij Fysi-E zijn we gespecialiseerd in schouderklachten.

  Laat ons weten waar jij last van hebt en wij helpen je met de rest.

  Wil je meteen aan de gang met jouw persoonlijke oefenprogramma? Klik op de button hieronder en start de vragenlijst.